EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

Published by on May 1, 2021
Categories: Literature

Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: Nazahn Voodootaur
Country: Sweden
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 23 June 2017
Pages: 84
PDF File Size: 15.58 Mb
ePub File Size: 12.55 Mb
ISBN: 315-5-48906-500-5
Downloads: 38938
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mijora

Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s ekonomikksi dhe t shpenzimeve indirekte.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosShpenzimet indirekte t ngarkuara duke prdorur shum faktor nxitsDepartment AShpenzimet indirekte Faktori nxits i kostos Norma e mbulimit t kostos pr depart.

[PDF] A. Mancellari – Ekonomiksi Menaxherial – Free Download PDF

Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ekonomkksi Documents. Shpenzime indirekte t puns Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Published on Apr View 91 Download 6. Prshkrim ekonokiksi prgjithshm Karta e kohsSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi.

Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet.

Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4. Prdorimi i njohurive financiare pr t marr vendime t Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr q t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta. Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

  FATALNE JAJA PDF

Ekonomiksi Menaxherial Florentina Xhelili.rar.iso

Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan eionomiksi krejt t dallueshme nga njra-tjetra. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosT dhnat e prodhimit pr punn 23 dhe Shpenzimet indirekte t puns Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

Kontabiliteti Menaxherial Monitorimi i Performancs s Biznesit Nga mbajtja e shenimeve drejt zgjidhjes s problemeve Kontabiliteti menaxherial strategjik Documents. Katr matset e nivelit t veprimtaris: Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Ushtrime nga kontabiliteti menaxherial Documents.

Hyrje n Kontabilitetin Menaxherial dhe mjedisi? Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Nj kosto direkte sht ajo kosto e cila mund t evidentohet Documents.

Krkesa vjetore e menaxheial pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc. Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve.

Kostot totale t prodhimit pr punn mdnaxherial me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s menaxhetial i kostos s mallrave t shituraCaktimi i kostos pr punn me porosi: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara.

  AMERICA MESTIZA EL PAIS DEL FUTURO WILLIAM OSPINA PDF

Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet.

Ilir Kapaj Ekonomiksi Menaxherial Ort e makineris 5. Ort e puns s drejtprdrejt3.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhjes s kostove t prodhimit pr kompanin All SignsCaktimi i kostos pr punn me porosi: Totali i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi. Kontabiliteti menaxherial kundrejt kontabilitetit financiar Rishikim i Java e parJava e par -?

Ai nuk mund t ndahet nga klienti dhe nuk mund t futet n stoqe. Prshkrim ekonomkisi prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Prshkrimi ekonommiksi i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s materialeve t drejtprdrejta.